Sport & Gezondheidscentrum

Sauna

banner_sauna
Infrarood sauna’s
Verhitting van huidweefsel bevordert metabolische processen. Grotere cellulaire energie productie werkt helend en herstellend. Virussen en overige met bacteriële giftige stoffen geladen cellen zijn zwakker dan normale, gezonde cellen.
Ze zijn vaak niet bestand tegen opwarming en hitte vandaar dat het opvoeren van de lichaamstemperatuur de
heling van infecties bevordert.

‘Hyperthermia’- of koortstherapie helpt het bestrijden van infecties . Ons lichaam ontwikkelt koorts om de metabolische functies
te bevorderen en ziektekiemen te vernietigen. Eenzelfde effect wordt bereikt met een infrarood cabine.
Gebruik van de infraroodsauna bevordert de bloedcirculatie en belucht de weefsels. Het opent de luchtwegen en reinigt mede de schedelholtes.
Het huidorgaan van de meeste mensen is doorgaans erg inactief. De meeste mensen zweten vrijwel nooit en door het dragen van gesloten, luchtdichte en synthetische kleding krijgt onze huid maar weinig kans om goed te ‘ademen’, Daarnaast dragen verschillende zaken zoals bijvoorbeeld een zittend leven en beschadiging van de huid door zon/uv straling verder bij aan het inactiveren van de natuurlijke functie van onze huid.

Ook het gebruik van honderden verschillende chemicaliën verborgen in lotions, zepen, crèmes en deodorants en verschillende schoonmaak- en chemische residuen uit bijvoorbeeld badwater schaden onze huid vrijwel dagelijks.
Met herhaaldelijk gebruik herstelt de huid langzaam van bovenstaande schadelijk invloeden.
Een infraroodcabine verwijdert toxische chemicaliën en metalen sneller en effectiever dan enige andere methode.
Een regelmatig (+/- 20 minuten) durende zit in een infraroodcabine is dan ook een erg gezonde gewoonte.

Kom langs om het zelf te ervaren!